Спортното училище в Плевен посреща гости от шест държави по международен проект

17.03.2015 14:04

17.03.sportno

От 22 до 28 март първото в страната Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен ще бъде домакин на втора работна среща по проект „Млади граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването“ по програма „Еразъм +“. Повече за инициативата на пресконференция в БТА днес споделиха директорът на училището Петър Георгиев и координаторите на проекта Лилия Беркова и Пепа Борисова.
Гости на нашите представители ще бъдат техни партньори от шест европейски държави – Полша, Хърватска, Турция, Румъния, Финландия и Италия. В проекта участват общо около 700 ученици и 120 преподаватели, като той е с продължителност две години. В края на проектните дейностите ще бъдат представени два готови продукта – „Нашият речник“ и „Гид в бъдещето“, чрез които ще бъде представено свършеното през двете години. Целта е да се обогатят комуникативните умения на учениците и да им се покаже колко важно е в днешно време да знаят английски език, както и да се запознаят с част от възможностите, които другите държави им предлагат.
Както споделиха координаторите, срещата в Плевен е втора поред след като такава вече е реализирана в Полша. Семействата на 17 ученици от Спортното училище ще приемат 36 гости – 21 ученици и 15 учители. Срещата в Плевен ще е под наслов „Европейските измерения в спорта“, като в нея са предвидени много спортни турнири и игри, уроци по български език, изработка на мартеници, засаждане на дръвчета. Гостите ще се запознаят с историческите забележителности в Плевен, а също така ще посетят Велико Търново, Арбанаси и Троянския манастир. Любопитна подробност, която участниците в пресконференцията разкриха е, че колегата им от Полша ще изнесе урок по ръгби, в който участие ще вземат и момчета, и момичета.
Официалното откриване на проявата ще бъде на 23 март, понеделник, 10.30 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация. От ръководството на Спортното училище са изпратили покани до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и неговия заместник Калин Каменов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: