Ученик от ОУ „Д-р Петър Берон” с призова награда от Национален еко-конкурс

12.03.2015 17:55

Българо-американска кредитна банка обяви Национална еко-кампания от 5 ноември 2014 г. до 20 януари 2015 година и проведе Национален конкурс за проект за дизайн на еко-табела „Зелена вселена“. В него взеха участие 1840 деца на възраст между 7 и 14 години от 181 училища от 102 общини от цялата страна. Конкурсът имаше за цел да провокира детското въображение, познание и загриженост за околната среда и е на тема „Нарисувай екотабела и опази своя роден край“.

be1
Жури в състав Ненко Атанасов, художник и преподавател по „Плакат и рекламен дизайн“ в НБУ, Галина Димитрова – Димова, куратор галерия „Credo Bonum“ и мениджър на куртурни проекти и Милена Бурнаска, ръководител отдел „Маркетинг и комуникации“ в Българо-американска кредитна банка избра десетте национални победители в конкурса.
Една от десетте призови награди взе Борислав Крумов Нечовски от VІ клас на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен. Организаторите удостоиха с лични награди и плакети призьорите и техните училища с мултимедийни проектори.

be2
Награждаването се състоя в галерия „Credo Bonum“ – София лично от Председателя на надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка г-жа Цветелина Бориславова. В изложбата участваха най-добрите рисунци на децата.
По регламент десетте най-добри проекта ще бъдат изработени в реални размери и дарени на съответните общини.

be3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: