Хероин и цигари иззеха при хайка плевенските полицаи

10.03.2015 12:25

10.03.heroin

На 9 март за времето от 17 часа до 24 часа във връзка с провеждане на процесуално-следствени действия по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, от служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност», 02 РУП, 01 РУП и РУП – Пордим при ОД на МВР – Плевен са извършени претърсвания и изземвания на моторни превозни средства и адреси на територията на град Плевен и село Тотлебен.
В Плевен на улица „Георги Кочев“ е спрян за проверка лек автомобил „Тойота Корола“, собственост и управляван от 42-годишен от село Тотлебен. В колата са намерени на задната седалка в кашон 500 броя кутии с цигари без валиден български бандерол от марка „President slims superlight“. В лек автомобил „Опел Астра“, паркиран в гараж в град Плевен на улица „Любен Каравелов“, собственост на 69-годишна от село Тотлебен, използван от 45-годишен плевенчанин, са намерени два кашона, съдържащи общо 1000 броя кутии с цигари без акцизен бандерол с марка „President slims superlight“.
С протокол за доброволно предаване са предадени гореописаните цигари. В читалище в село Тотлебен в различни помещения, ползвани от 42-годишен от Тотлебен са открити и иззети 21 кутии с цигари без бандерол от марка „RGD“ и 13 кутии с цигари с марка „Pine blue“. На перваз на зазидан прозорец на стълбището, водещо за помещение, пригодено за фитнес, в черен полиетиленов плик, са намерени бяло прахообразно вещество, около 3-4 грама, което при направен полеви наркотест реагира на хероин. 42-годишният е задържан за срок до 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: