ЦОП Левски на гости в ДДЛРГ „Младен Антонов” в село Тотлебен

06.03.2015 9:48

С мартенички и подаръци, служители, потребители и доброволци на ЦОП Левски, зарадваха възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Младен Антонов” в село Тотлебен. Влезли в ролята на Баба Марта, десетина младежи закичиха на 28 февруари с бяло¬червени Пижо и Пенда малчуганите и им пожелаха благополучие и щастие.

tot1
След програма, с много песни, стихчета и танци, потребителите и доброволците подариха на децата ръчно изработени от тях мартеници, като подчертаха, че към инициативата на Центъра са се присъединили и децата от детската градина в село Обнова, които са направили своите предвестници на пролетта с много любов. С най-българския символ на здравето и радостта бяха закичени и работещите в дома, ръководен от г-жа Димитрина Иванова. Деца и възрастни играха и общуваха близо 2 часа заедно.
Екипът на ЦОП Левски поздрави децата и изрази удовлетворение от факта, че са подготвили хубава и интересна програма за своите гости. Разговаряха с всички възпитаници на дома. Поинтересуваха се, кой от тях в кое училище учи, как се справя с учебния материал и дали спортуват.

tot2
Доброволец на Центъра получи скъп дар от възпитаник на социалното заведение – театрална кукла, която да му напомня за сторената добрина на празника. Подаръкът беше дарен от сърце и не изискваше размяна, заплащане или очакване на облага. Даването на подаръка беше безкористен акт, направен от сърце.
Специалистите на ЦОП, потребителите и доброволците, за пореден път се убедиха, че за да се подари нещо, не са необходими пари или повод, а само чисто желание да зарадваш другия – подарък от сърце. За него не е нужен повод…
Всички се разделиха с пожелания за нови и ползотворни срещи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: