Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов подари незабравим празничен следобед на децата от ЦНСТ в ж.к. „Сторгозия”

02.03.2015 19:02

Възпитаници на Центъра за настаняване на деца от семеен тип в ж.к. Сторгозия прекараха приятни часове в детския кът „Щуроландия” в МОЛ Панорама. Инициативата е съвместна на народния представител Владислав Николов и на председателя на националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов. За всяко дете депутатът от ГЕРБ бе приготвил мартеничка.

02.03 deza (1)
На най-малките Николов разказа легендата за баба Марта и историята за произхода на мартеницата. Той обясни на децата каква е същността на празника и колко важно е да бъдат съхранявани българските традиции.
Урок по родолюбие привлече вниманието на по-големите ученици в ЦНСТ в Сторгозия. В навечерието на националния празник Трети март народният представител от ГЕРБ Владислав Николов обсъди с тях темата за Освободителната борба, за цената на свободата и значимостта на най-висшата човешка ценност.
„Впечатлен съм от разсъжденията, любознателността и отговорността, с които децата подхождат към важни теми като съхраняване на българщината и почитането на историята и свободата.”, каза Владислав Николов. Той подчерта, че се радва, че е допринесъл децата да се почувстват щастливи и празнично в този ден.
И за да е наистина весел празника в детския кът имаше много забавления, весели усмивки, подаръци и почерпка.
По-късно Владислав Николов подари мартенички и на децата от дом „Детелина” в Плевен.
Информация и снимка – Пресцентър на ПП Герб Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: