МУ-Плевен на Международен панаир на висшето образование в кипърската столица Никозия

28.02.2015 16:09

28.02.mu

10 български университета представят програмите си и възможностите за обучение и професионална реализация на Международния панаир на висшето образование, който се провежда днес и утре в кипърската столица Никозия. Пратениците на академичната ни общност имат и специални срещи с учениците, учителите и родителите в български училища на острова, съобщава Българското национално радио.
Заместник-ректори, декани, ръководители на департаменти и преподаватели от 5 български университета – СУ “Св. Климент Охридски”, Техническият университет в София, Националната спортна академия, Медицинският университет в Плевен и Висшето строително училище, пристигаха специално за образователния панаир. Още 5 български висши учебни заведения – Медицинският университет във Варна, Медицинският университет в София, Великотърновският университет “Св. Кирил и Методий”, Варненският свободен университет и Университетът за национално и световно стопанство в София, участват чрез своя кипърски партньор “Каса Колидж” в Никозия, с който те работят по договор за изнесено обучение.
Образователният панаир е един от най-престижните форуми не само в Кипър, но и в региона на Източното Средиземноморие. В тазгодишното му издание участват висши учебни заведения, образователни организации и фирми от над 60 страни, сред които Кипър, Гърция, Великобритания, САЩ, Канада, Германия, Франция и други европейски страни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: