Плевен става столица на българския шахмат

28.02.2015 18:58

Днес в Плевен започнаха Държавните индивидуални първенства по шахмат за деца до 8 и до 10 г. Организатори на мероприятието са община Плевен, ШК „Спартак Плевен XXI”, Българската федерация по шахмат (БФШ) и домакина на събитието хотел „Балкан”. Това първенство ме връща с 10 г. назад, когато в същата тази зала направихме за пръв път в България Държавно първенство в България за деца до 8 г., сподели при откриването председателят на „Спартак Плевен XXI” Петьо Маринов.

sah1
Официални гости на откриването бяха кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, изпълнителният директор на БФШ Николай Вълчев. Главен съдия на първенството ще бъде Ружка Генова, помощник съдия Венета Петкова. В следващите 8 дни Плевен ще бъде столицата на българския шах, заяви при откриването Вълчев. Победителите от Държавното първенство ще защитават българската шахматна школа на Европейското първенство в Хърватска, а след това и на Световното, което ще се проведе в Гърция.

sah3
Кметът проф. Стойков приветства участниците в състезанието и техните родители, като пожела успех на всички деца и бъдещи постижения в най-интелигентния спорт, на който са се посветили. Правото на първия ход, с който стартира първенството, беше дадено на Дарин Ангелов. В първенството участват над 130 деца от цяла България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: