Организират благотворителен търг на книги в подкрепа на 24-годишния Влади Петров от Плевен

25.02.2015 17:20

25.02.spravedlivost

Както писахме, Сдружение „Справедливост“ стартира нова кауза. Тя е в подкрепа на 24-годишния Владимир Петров от Плевен. На 14.04.2012 г. Владимир, шофирайки мотор, претърпява катастрофа. Удря се в автомобил и получава тежка мозъчна контузия. Приблизително три месеца е в кома. След събуждането му се установява, че той не може да се движи и да говори. Владимир вече не е същия човек, но е оцелял макар, че шансовете му са били малки. След множество операции, след много грижи в момента Владимир е в по-добро състояние, но е на инвалиден стол – неподвижен. Лечение извън границите на България е непосилно за родителите му. В момента се проучват различни възможности за продължаване на рехабилитацията, както в нашата страна, така и в чужбина. По първоначални данни са необходими 6 500 евро.
Само за две седмици по специално разкритата банкова сметка са постъпили над 2500 лв., а в подкрепа на Влади започва и нова инициатива – благотворителен книжен търг. Всеки, който има желание, може да се включи в тази инициатива по два начина: дарявайки и/или закупувайки книга. Книгите могат да са на всякаква тематика и език. Всеки който е избрал да дари книга може да го направи на следните места: Плевен – ул. „Сан Стефано” №12, ет.2, офис 6, Ивелина Георгиева, тел: 0886 349 459; Стара Загора – ул. „Ген. Столетов“ 44 – офисът на туристическа агенция „Еко холидейз”, Силвия Байрактарска, тел: 0878 40 41 04/ 0882 21 60 61; София – Нина Семерджиева, тел: 0883 49 57 34.
След като са събрани достатъчно книги, ще започне и самият търг. Той ще бъде изцяло онлайн. Всички условия по търга, начин на получаване на книгите и оставяне на съответната сума, за която са спечелени, ще бъдат упоменати в сайта на Сдружение „Справедливост“. Срок на кампанията няма, което означава, че книги ще се набират и по време на самата кампания и ще приключи, когато се разпродадат всички книги. Събраните средства от търга ще бъдат изцяло дарени за лечението и рехабилитациите на Влади. Процедурата по отваряне на кутиите, преброяване на парите и изпращането им по дарителската сметка на Влади, ще бъдат документирани и споделени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: