Създаването на Агенция за Северозапада предлагат Реформаторите

23.02.2015 14:28

23.02.rb

Идеята за създаването на специална Агенция за Северозападния район е била коментирана на семинар на Реформаторския блок, проведен в Поморие в края на миналата седмица, както и на форума на РБ в Монтана. Това сподели на пресконференция в БТА днес депутатът от реформаторите Найден Зеленогорски. Очевидно е, че в настоящия момент да разкриваме нови министерства е нереалистично, но заедно с г-жа Кунева е останалите колеги от Реформаторския блок ще продължим да преследваме идеята за подобна агенция, заяви народният представител от Плевен.
Друга идея на реформаторите в посока живването на Северозапада е за преференции за нови бизнес проекти, които ще бъдат реализирани на територията на региона. Също така, Найден Зеленогорски сподели, че министър Божидар Лукарски е лансирал идеята при кандидатстването за финансиране по оперативните програми в следващия програмен период фирмите, общините или НПО, които са в рамките на Северозападния район, да получават бонус точки при оценяването. Това, без съмнение, ще бъде една значима преференция, спрямо всички останали, с които се съревноваваш, подчерта Зеленогорски.
Пред плевенските медии депутатът от РБ се спря и върху идеята на новия изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции – Стамен Янев, който предлага при наличие на сериозен инвеститор в Северозапада да има специален проект-мениджър. Неговата роля ще бъде буквално ръка за ръка с инвеститора да премине през всички тежки бюрократични проблеми, които, за съжаление, са налице у нас, сподели Найден Зеленогорски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: