Подписаха първия договор по програмата за санирането в Левски

23.02.2015 15:49

23.02.dochev

Над 240 апартамента в Левски имат възможност да постигнат енергийна ефективност клас С напълно безплатно за собствениците им, благодарение на Националната програма на правителството на ГЕРБ, обяви председателят на общинския съвет в Левски Дочко Дочев. Днес областният управител на Плевен Ралица Добрева подписа първия договор по програмата за община Левски. Става дума за живеещите в бл. ”Янтра”, в центъра на града.” Общо 67 обекта ще бъдат подложени на специфични дейности с оглед постигането на клас С на енергийна ефективност. Това са 45 апартамента и още 22 гаража, прилежащи към жилищната кооперация”, каза председателят на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев. По думите му гражданите са реагирали максимално бързо на възможността за саниране на жилищата им, защото са подходили прагматично и с положителна оценка спрямо усилията на правителството на ПП ГЕРБ да повиши качеството на живот на хората.
„Разходите за отопление са сериозно перо в бюджета на всяко домакинство, затова тяхното намаляване определено ще се отрази осезаемо на джоба на всеки един”, коментира Дочев. „Хората в Левски са достатъчно интелигентни да не се поддадат на опитите за саботиране на тази иновативна идея на правителството и фактът, че вече в Областна администрация са депозирани всички сдружения, имащи право на този етап да се възползват от възможностите на програмата, е повече от красноречив”, обобщи Дочев.
Предстои подписване и на останалите договори на сдружения в Левски по Националната програма за енергийна ефективност, които са депозирани в Областна администрация – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: