Лектор от Израел ще участва в Четвъртия национален форум по дентална медицина в Плевен

06.02.2015 13:54

6.02.bzs

Четвърти национален форум по дентална медицина ще се проведе в Плевен от 27 до 29 март. Той се организира със съдействието на Медицински университет – Плевен, а повече за проявата на пресконференция в БТА споделиха председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, проф. д-р Славчо Томов – ректор на МУ – Плевен, д-р Камен Петракиев – председател на Районната колегия в Плевен и д-р Петя Попова – секретар на Районната колегия в Плевен.
Д-р Борислав Миланов върна лентата в годините назад, спирайки се на идеята за създаването на форума. Далеч не съм си представял, че четири години по-късно този форум ще вдигне летвата толкова високо, че чак леко се плаша докъде можем да стигнем, посочи той, като благодари за съдействието на проф. Славчо Томов. Именно благодарение на тясното сътрудничество между МУ – Плевен и БЗС – Плевен се създават предпоставки във вашия град да се представят всички иновации в областта на денталната медицина, отбеляза шефът на БЗС. Д-р Миланов анонсира, че и през тази година във форума ще има нови моменти. За първи път ще гостува лектор от чужбина – д-р Жозеф Бакиш от Йерусалимския университет в Израел, който ще представи тема, свързана с управлението на практиките и умението за общуване с пациента.
По-подробно върху програмата на форума се спря д-р Камен Петракиев, който сподели, че на 27 март началото ще бъде дадено със среща между студентите от трите факултета по дентална медицина – в София, Пловдив и Варна и възпитаници на МУ – Плевен. В зала „Амброаз Паре“ на ТЕЛЕЦ ще бъде представен филм, посветен на 40-годишнината на Медицинския университет в Плевен, а по традиция организаторите са подготвили и благотворително състезание между студентите по дентална медицина. Официалното откриване на събитието е на 28 март в зала „Магнум“ на Втора клинична база. В програмата са включени презентации на тримата декани на факултетите по дентална медицина в страната – проф. Георги Тодоров, проф. Андон Филчев и доц. Цветан Тончев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: