Нагъл крадец отмъкна картини за близо 20 бона от офис сграда в Плевен

02.02.2015 8:39

2.02.kartini

Нагъл крадец обра офис сграда посред бял ден в Плевен. На заснети от охранителните камери кадри се вижда как млад мъж, необезпокояван от никого влиза в сградата и малко по-късно излиза с две картини, произведение на изкуството, информира „Нова“. Творбите са на художника Димитър Буюклийски и се оценяват на близо 20 хиляди лева.
„Установихме липсата на две картини, които се намират във фоайето, което води към офисната част. На записите видяхме, че той е идвал по-рано същия ден, около 13:50 мин. Най-вероятно е идвал и преди това. На първото идване само влиза и излиза, не прави нищо друго. Отново е с шапка и тъмно горнище и отново не му се вижда лицето. Друго специфично по него, не издава неговата самоличност. Разхождайки се из антрето, той продължава да говори по телефона, а след това отива, взема картините и ги изнася“, поясни Любен Иванов – управител на офис сградата. Според него кражбата не е случайна и е много добре подготвена. Крадецът е избрал да отмъкне картините в неделя, когато охрана на входа няма, а помещенията са почти празни.
Оказва се, че в рамките на една седмица, се случва втори обир – този път е обран един от най-известните хотели в града. Предполага се, че извършителят е същият. Отново отмъква картина от фоайето на сградата, без никой да го забележи. И отново произведението е на същия художник. Според специалисти, това е организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на картини и най-вероятно произведенията ще бъдат изнесени в чужбина. По случая е образувано досъдебно производство за кражба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: