Новият шеф на „Спартак“: Трябва да си кажем истината в очите, пък ако ще и да се напсуваме

01.02.2015 14:00

31.01.vutev

Тепърва ще навлизам в материята, но информацията, която имам от Цветан Антов, е, че клубът е обезпечен финансово до края на сезона и към днешна дата няма задължения – било то за осигуровки или за заплати. Това каза снощи непосредствено след двубоя с „Черноморец“ (Бургас) новият президент на баскетболния отбор на „Спартак“ (Плевен), Валентин Вутев. Както „Плевен за Плевен“ писа, Вутев бе избран за президент на клуба на вчерашното общо събрание на Управителния съвет на Сдружение „Баскетболен клуб Спартак – Плевен“. Той поема поста от Цветан Антов, който стана съветник в Министерството на младежта и спорта.
Вутев определи настоящата ситуация около представянето на „Спартак“ в Националната баскетболна лига като плачевна. „Конкретно за мача с „Черноморец“ мога да споделя, че в 26-ата минута забелязах, че ние сме влезли в техния ритъм и просто доиграваме мача. Предадохме се твърде рано. Всички в екипа ни боли – за първа година записваме толкова слаби резултати“, заяви Валентин Вутев. Той бе категоричен, че нещо трябва да се промени, но отбеляза, че поне на този етап въпросът с привличането на нови състезатели не стои на дневен ред.
„На първо време искам да седнем и да поговорим, защото поне според мен комуникацията не е добра. Все пак и аз съм играл баскетбол и в нашия отбор се работеше по друг начин. Съжалявам, ако прозвучи грубо, но ако трябва ще се напсуваме и ще си кажем истината в очите. Навремето е имало случаи дори да се хващаме за гушите в съблекалнята“, разкри новият президент на плевенския баскетболен тим. Той изрази надежда, че поне в турнира за Купата на България спартаклии ще покажат друго лице и ще се представят малко по-добре.

Валентин Вутев е роден на 22 май 1966 г. в село Гложене, Врачанско. Идва в Плевен, след като е приет в Спортното училище “Георги Бенковски“. Не след дълго качествата му се забелязани от треньорите в „Спартак“ и той става част и от мъжкия отбор, за който играе до 2003 година. Вутев е част от славния отбор на „Плама“, спечелил две шампионски титли през 1995 и 1996 г. и Купата на страната през 1996 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: