Найден Зеленогорски: Не бих могъл да си представя българската демокрация без Желю и неговите последователи

01.02.2015 12:45

В деня на национален траур, съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, заедно с местни лидери на партиите от блока, запалиха в църквата „Св.Николай“ свещичка за бог да прости президента Желев.

nai2

„Голяма част от тук присъстващите сме хора, изминали дълъг път, част от този път беше с Желю Желев, част от нас го познавахме и лично. Аз лично не бих могъл да си представя демократичните процеси в България без президента Желев.- коментира пред журналисти Зеленогорски.- Той, с една особена твърдост на характера, без по никакъв начин да допусне да бъде засенчена неговата почтеност и да използва политическата си власт за позитиви за него или близкия му кръг, наистина направи много за България. Смятам, че Желю Желев е един от стожерите на българската демокрация.”

nai3
Знам, че сега ще се намерят и хора, които да споменат и част от политическите разногласия тогава в СДС и в българската демократична общност, но все пак мисля, че трябва да му отдадем значимото. Дай боже, да има повече такива държавници и значими български политици.
Желю Желев беше и значим европейски политик. Самият факт, че днес на поклонението ще има действащи президенти и бивши президенти на държави от Югоизточна Европа е достатъчно доказателство за това. Аз лично не бих могъл да си представя българската демокрация без Желю и неговите последователи. Може би идеализмът и каузата тогава бяха завладяващи и онзи период от българската демокрация ни е много по-близко до сърцето – без липса на прагматика, в основата с една кауза и една идея. За мен Желю Желев е символ на тази кауза. Това коментира още Найден Зеленогорски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: