Михаил Миков към млади плевенчани: Да се говори за политика не е срамно и страшно

31.01.2015 14:04

31.01.pozitano1

Както „Плевен за Плевен“ вече писа, група млади социалисти от Плевенско, начело с областния председател на Младежкото обединение на БСП в Плевен – Стефан Бурджев, гостува в четвъртък в Народното събрание по покана на депутата от „БСП – лява България“ Васил Антонов. В програмата на младежите бе включено и посещение в централата на партията на „Позитано“ 20, където те бяха приети лично от лидера на столетницата Михаил Миков, началника на кабинета му Борис Иванов, организационния секретар Станислав Владимиров и бившия депутат от БСП Антон Кутев. Сред темите, които плевенчани обсъдиха в непринуден разговор с част от ръководството на партията, бяха въвеждането на електронното членство, нуждата от партийна телевизия, както и начинът, по който БСП като цяло се представя в медиите.

31.01.pozitano2
Областният лидер на плевенските социалисти Стефан Бурджев представи дейността на местната структура, като не скри, че новото ръководство в негово лице е започнало да работи почти от нулата. „За тези четири-пет месеца с общи усилия успяхме, така да се каже, да завъртим колелото и дадохме на обединението една добра инерция. С всеки изминал ден печелим повече приятели и симпатизанти. Вижда се, че нещата се случват, а без съмнение добрите ни резултати карат и Областното ръководство на БСП, и депутата Васил Антонов да ни помагат и подкрепят активно във всяко едно отношение“, обобщи Бурджев.

31.01.pozitano3
Колкото до нуждата от партийна телевизия, участниците в срещата се обединиха около мнението, че безспорно такава е необходима, но не от типа „Алфа“ или „СКАТ“, според младите социалисти. По думите на Михаил Миков, обаче, желанието на по-възрастните членове на партията е телевизията на БСП да бъде точно такава. В крайна сметка, е важно тя да подава интересна информация, без да крие това, че е партийна, сподели мнението си Михаил Миков, допълвайки, че идва краят на т.нар. независими анализатори, финансирани от фондации. „От друга страна, и самите ние трябва да преодолеем комплекса, че думата „партийно“ означава нещо лошо. Да се говори за политика не е срамно и страшно. Не виждам къде е проблемът, ако тя предлага идеи, които са добри и се възприемат от повечето български граждани“, заяви Миков. Имайте самочувствието да отстоявате своите възгледи, още повече, че още от едно време младите са хора са били с леви убеждения, призова той социалистите от Плевенско.

31.01.pozitano4
При визитата си на „Позитано“ групата гостува и в офиса на Младежката организация на БСП, където се срещна с нейния председател Вероника Делибалтова. Тя благодари на членовете на БСП от Плевенско за посещението, като анонсира част от предстоящите инициативи, които младите социалисти ще реализират в национален мащаб и обеща съвсем скоро да бъде гост в Плевен.

31.01.pozitano5

 

31.01.pozitano6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: