Повече полицаи в по-малките населени места обеща министър Вучков в Червен бряг

26.01.2015 13:19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Предстои преструктуриране на щатовете в МВР, за да се осигури повече униформен състав малките населени места. Има не малко хора, които работят в администрацията, особено в централни звена, но ще бъдат приложени и други форми на вътрешно преструктуриране, които могат да помогнат за увеличаване на състава”, каза в Червен бряг министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. По думите му, ако се усъвършенстват уменията на полицаите да откриват качествени доказателства и за по-дребни на пръв поглед престъпления, извършителите ще бъдат изправяни пред съд. А престъпилият закона се страхува само от осъдителна присъда не толкова от задържане или повдигане на обвинения.
МВР подготвя промяна на съвместно споразумение с Националното сдружение на общините и до два месеца се очаква то да бъде подписано, за да може по един същи начин да се подписват договорите за видеонаблюдение, да е ясно кой финансира изграждането на системите, как се проектира, кой прави следгаранционната поддръжка, как се осъществява достъпа и т.н.
„Неприятно впечатление ми прави, обикаляйки страната, на основни пътни артерии да виждам патрулки с по двама полицаи или по две патрулки с четирима униформени полицаи. Това е недопустимо. Една видеокамера ще върши същата работа и тези хора ще имат други маршрути из малките населени места. Като въведем отново мобилните камери за електронен фиш, което се надявам да стане до първи март, и с новите системи за контрол на административната дейност по пътя, мисля, че и субективният фактор ще бъде елиминиран и ще се повиши наказуемостта и събираемостта на глобите”, смята министър Веселин Вучков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: