Сурвакари от Кнежа и Койнаре посетиха Министерството на отбраната по повод Василица

14.01.2015 18:00

14.01.survakari

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов посрещна днес ученици-сурвакари по повод празника „Василица“ – ромската Нова година. Това информират от пресцентъра на министерството. Учениците от ОУ „Отец Паисий“ в Кнежа и от СОУ „Христо Смирненски“ в Койнаре поздравиха ръководството и служителите на Министерството на отбраната със стихотворения и традиционни песни и танци.
Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов поздрави малките сурвакари като им пожела да са здрави и усърдни в учението, да следват мечтите си и когато навършат пълнолетие да се присъединят към редовете на Българската армия. На срещата със сурвакарите присъстваха още заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, членове на политическия кабинет на министъра на отбраната и директори на дирекции в Министерството на отбраната.
Срещата се осъществи по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: