Система за ранно откриване и оповестяване на горски пожари изграждат край Буковлък

09.01.2015 16:19

9.01.proekt

Община Плевен подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализацията на Проект „Устойчиво управление на горите и опазване на околната среда, чрез създаване на система за ранно откриване на горски пожари, видеонаблюдение и оповестяване в ПИ №557005 в землището на село Буковлък” на стойност 243 981 лв.
Проектът е одобрен за финансиране по Мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” на Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.).
Проектът предвижда изграждане на Модулен наблюдателен комплекс и Център за мониторинг и контрол. Модулният наблюдателен комплекс обхваща: метална ЖР-кула за разполагане на оборудването, камера за обзорно видеонаблюдение, охранителна камера, видео енкодер за камерите, индустриален комутатор, модул за мониторинг и контрол, комуникационен модул, автономна фотоволтаична система и други детайли.
Центърът за мониторинг и контрол включва: мачта за разполагане на радиорелейно оборудване на покрива на сградата на община Плевен, система за мониторинг и контрол на горския фонд, програмно осигуряване за охранително видеонаблюдение, заедно с работна станция и монитор, комуникационен модул, система за оповестяване (състояща се от гласов маршрутизатор, защитна стена, GMS шлюз и IP телефон), комутатор, онлайн UPS за обезпечаване на оборудването в центъра и др. елементи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: