Присъди за ромите, които лятото се гавриха с двойка голи влюбени

19.12.2014 12:51

Общо 7 г. и 2 месеца ще лежат в затвора двама мъже за гавра, побой и грабеж на двойка влюбени, реши Плевенският окръжен съд, информира 24chasa.bg.

ivo
Припомняме случая от лятото на тази година. На 19 юни в полунощ, двойка влюбени от съседно на Плевен село, след романтична вечеря, спрели колата си на крайградската улица „Осъм” и се отдали на любовни ласки. Интимните им прегръдки обаче са прекъснати от трима подпийнали роми, които разбиват стъклата на колата и през багажника измъкват насила голите младежи, разказа пред журналристи наблюдаващият случая прокурор Николай Пачевски. Последните им предлагат доброволно всичко, което е в тях – телефони, пари, бижута, но рецидивистите започват жестоко да ги бият и да блудстват с момичето. Все пак двойката успява да се измъкне от мелето и да се скрие в частен дом наблизо. Стопанинът на дома, също от ромски произход, подава веднага сигнал на 112 и спешната намеса на полицията предотвратява нови агресивни действия на пийналите роми.
17-годишният Христо опипвал девойката по гърдите и в слабините. За блудството съдът го праща в килия за една година и шест месеца. Приведено е и наказание в размер на 6 месеца лишаване от свобода, което ще се търпи отделно. Общо за него стават 2 години. Нено Христов е обвинен за отвличане на момичето. Той ще лежи 6 г. и 8 месеца. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд в 15-дневен срок.

снимка – архив от пресконференцията в Окръжна прокуратура Плевен по случая

#тагове:

НАЙ-НОВИ: