Три години пандиз отнесе студент по право, мамил автотърговци от Плевен

18.12.2014 11:30

18.12.avto

Студент по право от Русенския университет беше осъден на 3 г. затвор за измами на 12 клиенти в страната с фиктивни обяви в интернет за евтини автомобили, докарани от чужбина. Александър Димитров (23 г.) и съучастникът му Иван Стайков (22 г.), който се отърва с 2 г. затвор условно, ще трябва да платят и 3000 лв. обезщетение на един от излъганите клиенти. Двамата могат да обжалват присъдите си пред Върховния касационен съд, пише pik.bg.
Случаят е отпреди 2 години, когато за една седмица мнимият търговец зарибил мераклии с оферти за скъпи коли на изгодни цени и прибрал авансово общо 6450 лв. Мошеникът рискувал, защото нямал пари. По разработената схема той предлагал снимки на автомобилите и срещу капаро от 150 до 3000 лв. обещавал да ги достави на клиентите си. На един дори предложил да му докара булдозер срещу 3000 лв. аванс.
Комбинаторът качвал обявите от компютри в студентското градче. Използвал Ивайло Стайков като „муле“ за превежданите пари. На атрактивните оферти клъвнали автотърговци от Русе, Пещера, Велинград, Пазарджик, Плевен и Разград. Един от ужилените се жалвал в полицията и измамникът и съучастникът му били заловени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: