Плевенските журналисти връчиха годишните си награди. И победителите са… (галерия)

18.12.2014 10:32

18.12.sbj1

На тържествена церемония снощи в пресклуба на БТА в Плевен бяха връчени Годишните награди за журналистика „Северно ехо 2014”. Проявата бе организирана от Община Плевен и Дружеството на Съюза на българските журналисти в Плевен. За доброто настроение на присъстващите се погрижи младият и изключително талантлив китарист Христо Йорданов, а сред официалните гости на церемонията бяха областният управител Ралица Добрева и зам.-кметът на Община Плевен Дамянка Владимирова.
Събитието откри председателят на СБЖ – Плевен, Ралица Веселинова, която припомни, че през 2014 г. се навършват 120 години организирано журналистическо движение в България, като по този повод Дружеството на журналистите в Плевен със спомоществователството на Общината издаде юбилеен брой на вестник „Северно ехо днес“. Веселинова посочи, че церемонията по връчване на наградите „Северно ехо“ датира от 2006 г., като изброи имената на хората, ставали през годините носители на Голямата награда за значими постижения в областта на журналистиката, приза за системно и обективно отразяване на събитията в Плевен и региона, отличието за млад журналист и това за пиар на годината, както и това за съпричастност и помощ в живота на Дружеството.

18.12.sbj2

18.12.sbj3

В това издание на наградите приза „Пиар на годината“ получи пресаташето на Община Левски и главен редактор на местния общински вестник, Любка Христова. Отличието си тя получи от миналогодишния носител на наградата – пиарът на МУ – Плевен, Велина Дукова.

18.12.sbj4

18.12.sbj5

Тази година вместо награда за млад журналист Община Плевен и СБЖ – Плевен връчиха такава за репортер от мястото на събитието. Първият й носител стана журналистът от Общински медиен център Валя Козовска, а грамотата си тя получи от кореспондента на БТА в Плевен, Малин Решовски.

18.12.sbj6
С Голямата награда за цялостен принос в журналистиката „Северно ехо“ за 2014-а бе удостоен един от доайените в гилдията – Лало Златков. Най-високото отличие на СБЖ – Плевен той получи от зам.-кмета Дамянка Владимирова. При връчването на приза тя изрази своята признателност към труда и професионализма на плевенските журналисти и към куража им да отстояват свободата на словото и истината.

18.12.sbj7

18.12.sbj8

18.12.sbj9

18.12.sbj10

По традиция, поздравителни адреси получиха и тазгодишните юбиляри-членове на Дружеството на журналистите в Плевен. През 2014-а това са Цветан Розов, Вера Стефанова, Цецка Николова, Геновева Колева, Валя Козовска, Юрий Конов и Иван Каневчев.

18.12.sbj11

На финала на церемонията журналистите бяха приветствани и от областния управител Ралица Добрева, която честити на наградените и благодари за ежедневния труд, който представителите на плевенските медии полагат. Тя пожела на гилдията да продължава в същия дух, както и още много творчески успехи.
След официалната част празникът на журналистите продължи в ресторанта на хотел „Ростов“. Там те бяха посетени от група коледари от Белене, които нарекоха за здраве и берекет през Новата 2015 година.

18.12.sbj12

18.12.sbj13

18.12.sbj14

18.12.sbj15

#тагове:

НАЙ-НОВИ: