Нов старчески дом и топла зимна кухня за социално слабите искат от Съюза на пенсионерите в Плевен

18.12.2014 17:04

18.12.pensioneri1

Пълен до дупка бе днес следобед салонът на драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Повод за това стана големият концерт, посветен на Коледните и Новогодишните празници, организиран от Община Плевен, Общинския съвет на Съюза на пенсионерите – 2004 и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Водещ на проявата бе поетесата Витка Витанова, а участие взеха Детска хорова формация „Звъника“, Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, Общински хор „Гена Димитрова“, Общински духов оркестър, Клуб по спортни танци „Дъга“ при Военен клуб – Плевен, изпълнители от НУИ „Панайот Пипков“, както и директорът на ДКТ „Иван Радоев“ Илко Иларионов.

18.12.pensioneri2
Многобройните гости бяха приветствани от председателя на Общинския съвет на Съюза на пенсионерите – 2004, Любомир Първанов. Той отбеляза, че организацията реализира своите мероприятия с една единствена цел – подобряване и разнообразяване живота на възрастните хора и защита на техните права и интереси, като се спря на по-важните мероприятия, реализирани през годината. Първанов изтъкна, че две остават основните искания на Съюза пред общинското и областното ръководство и за тях е ставало въпрос неведнъж. Това са изграждането на нов старчески дом в Плевен, както и създаването на топла кухня за социално слабите през зимата.

18.12.pensioneri3
Той сподели, че сред исканията на пенсионерите пред централната власт е и спазването на швейцарското правило за ежегодно осъвременяване на пенсиите на възрастните хора. Не на последно място, Любомир Първанов посочи, че е крайно време да бъде гласуван Закон за възрастните хора, където да се упоменат техните права и задължения, по примера на законите за децата, майките и хората с увреждания.

18.12.pensioneri4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: