Кметът на Долни Дъбник връчи почетно звание, плакет и знаме на общината на проф. Кино Лазаров – фото-галерия

17.12.2014 8:39

На 16 декември кметът на Община Долни Дъбник г-н Борислав Станимиров, придружен от съпругата си г-жа Галина Станимирова, заместник-кмета на общината г-жа Лилия Пейчева, председателя на Общинският съвет в града – г-жа Маргарита Стойчева и трима общински съветници посетиха сградата на Народното събрание, където бяха гости на г-жа Цецка Цачева – председател на 43-то Народно Събрание.

kin3
Поводът за посещението им бе организираната от екипа на г-жа Цачева официална церемония по връчване на почетно звание „Почетен гражданин на Община Долни Дъбник” на професор Кино Давидов Лазаров – изтъкнат юрист, бивш депутат от 15-ти МИР и експерт в Съвета по законодателство към Народното събрание на Република България.
Удостояването му за почетен гражданин стана по предложение на кмета на Община Долни Дъбник, г-н Борислав Станимиров внесено за обсъждане в общинския съвет на заседание през месец ноември, когато целият местен парламент, състоящ се от 17 общински съветници, гласуваха с единодушие предложението на кмета.
Г-н Борислав Станимиров лично връчи на проф. Лазаров почетното звание, плакет и знаме с изображението на герба на Община Долни Дъбник, г-жа Маргарита Стойчева също поздрави професора, а той от своя страна им подари няколко от своите стихосбирки.
На събитието присъстваха близки на проф. Лазаров, г-н Атанас Димитров с двама представители на инициативният комитет, по идея на който бе поета инициативата, г-н Венцислав Върбанов – бивш депутат и министър на земеделието, бивши възпитаници на професора и настоящи юристи.

kin1 kin2 kin3 kin4 kin5
Информация – община Долни Дъбник, снимки – Ромео Чолаков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: