Благотворителен коледен базар организираха малчугани от СОУ „Иван Вазов“

17.12.2014 8:16

17.12.bazar

Както всяка година, така и тази в СОУ „Иван Вазов“ бе организиран коледен базар. Инициативата е традиционна за възпитаниците на Евелина Ницова – класна ръководителка на 4б клас, а към тях се присъединиха и учениците от 4а клас с класна ръководителка Даниела Китева.
На 15 и 16 декември във фоайето на първия етаж на училището бе разположен импровизиран щанд. На него през целия следобед се редуваха малчугани, които приканваха с усмивка всеки, който мине, да си купи нещичко. Стоките им включваха ръчноизработени играчки за елха, домашни сладкиши и късметчета, опаковани в пликчета. Учениците също така бяха приложили и благодарствена бележка, на която бяха написали за какво ще се използват събраните от базара средства – за подпомагане на онкоболни деца.
Цените на продуктите им бяха символични- от 1 до 3 лева, а втория ден дори имаше намаление – всичко струваше по 1 лев. Касичката на децата обаче се пълнеше бързо, защото стоките, които наистина изкушаваха купувачите, се продадоха бързо, а освен това много хора оставяха и допълнителни пари в името на благородната кауза.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: