Втори музикален фестивал „Моя страна, моя България“ с песните на Емил Димитров

16.12.2014 8:16

На 20 декември 2014 / Събота / от 14.30 ч. Военният клуб , Читалище „ Цветан Спасов 1959„ и Музикален клуб „ Емил Димитров „ канят плевенчани на Втория Музикален фестивал „ Моя страна , моя България „.

voenendom
Песните на Емил Димитров да се запеят от младите плевенчани , това е благородната амбиция на организаторите. Музикалният фестивал „ Моя страна , моя България „ няма конкурсен характер , но награди ще има. На поканата на Божидар Чапанов – основният двигател на фестивала , са се отзовали ръководствата на НУ „ Христо Ботев „ –Плевен и на ОУ „ Св. Св.Кирил и Методий” – с. Петърница. Благодарение на преподавателите Валентина Николова и Малинка Трифонова талантливите деца ще изпълнят песни и стихове за Родината и от репертоара на Емил Димитров .Със свои авторски песни във фестивалната програма ще се включи и студентът Константин Кучев.
Тази година фестивала ще открие Туристически хор „ Кайлъшко ехо „ с диригент Весела Дундакова и корепетитор Пешка Михайлова. Той е отличен с множество награди ,а изпълненията му на български песни от различни епохи са впечатляващи.
Музикален Клуб „ Емил Димитров „ – Фамилия Чапанови с художествен ръководител Божидар Чапанов , които ще закрият музикалното събитие ще изпълнят песенни послания на Емил, останали завинаги в музикалната култура на България. Божидар Чапанов ще изпълни най-новата си песен „ Последно танго „ по стихове на Недялко Йорданов.
Музикалният фестивал с песните на Емил Димитров „ Моя страна , моя България „ се провежда в навечерието на рождения ден на доайена на българската поп музика- 23 декември.
Входът на концертната зала на Военния клуб е свободен за почитателите на българската песен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: