Грейнаха светлините на елхата в Червен бряг

05.12.2014 8:11

5.12.elha1

Символичното начало на Коледните празници в Червен бряг по традиция бе поставено със запалване на светлините на градската елха. „Нека нейните радостни светлини ни напомнят за идващото Рождество Христово. Нека мрачните мисли, умората и тревогите отстъпят в душите ни място на надеждата, радостта и любовта към ближния. За да посрещнем Коледа и Нова година по-добри, по-състрадателни и по-човечни!”, с този призив се обърна кметът на Общината, Павлин Фильовски, след което всички заедно отброиха секундите предшестващи блясъка на Коледното дърво.

5.12.elha2
Церемонията по запалване на светлините на елхата беше съпроводена с пищни фойерверки и десетки издигнати в небето светещи фенери, дар от народния представител, инж. Пламен Тачев. За празничното настроение на хората, дошли да споделят вълнуващия миг, допринесе и зрелищното изпълнение на Артистична формация за огнени изкуства „Феникс”.
Градската елха тази година, наред с многобройните светлинки, бе накичена с гирлянди и играчки, изработени от учениците от СОУ „Д-р Петър Берон”, ОУ „Хр. Смирненски”, децата от ЦДГ „Бодра смяна” от Червен бряг, ПГЗС „Ал. Стамболийски” от с. Чомаковци и ОДЗ „Пролет” гр. Койнаре. Коледния дух допълниха и дванадесетокласниците от ПГХТ „Юрий Гагарин” с вкусен кулинарен базар, представящ тяхната учебна компания „Сладък рай”, специализирана в производството на хлебни и сладкарски изделия.
Снимки: Полина Иванова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: