Президентът Плевнелиев идва в Плевен за инициативата „Младежката визия за развитие на България“

28.11.2014 14:32

28.11.mu

Пресконференция по повод предстоящото домакинство на Медицински университет – Плевен на инициативата на президента Росен Плевнелиев „Младежката визия за развитие на България“ дадоха в БТА днес ректорът на учебното заведение проф. Славчо Томов и заместник-ректорът по учебната част проф. д-р Маргарита Александрова. Както писахме, инициативата се провежда за трета поредна година, като има за цел да насърчи участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие на страната ни.
Тази година за домакин на дискусиите по инициативата „Младежка визия за развитие на България“ е избран Медицински университет – Плевен. На 1 декември президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема „Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор“. По време на събитието участниците ще проведат дискусии със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси, организирани в 9 панела.
В тематичното направление „Наука и здравеопазване” подтемата е „Иновациите в медицината: потенциалът на България за интелигентен растеж чрез развойна дейност и технологичен трансфер в медицинската наука, фармацията, биотехнологиите и общественото здравеопазване”.
Акредитираните висши учебни заведения в България са поканени да предложат за участие петима свои абсолвенти, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ след 1 януари на текущата година. Участие в инициативата могат да вземат и абсолвенти, които са завършили образованието си в чужбина и отговарят на изискванията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: