„Българ“ с три прожекции в Плевен утре! Вижте къде и кога

27.11.2014 21:52

27.11.balgar

Както „Плевен за Плевен“ писа, първият български пълнометражен анимационен 3D филм „Българ: Филмът“ ще бъде прожектиран и в Плевен. Още утре – 28 ноември, навръх датата на официалната премиера на анимацията, феновете в нашия град ще имат възможността да се срещнат с Българ, Аспарух и Пешо Слепия в „Арена Панорама Мол“. Прожекциите са от 12.45 ч., 16.40 ч. и 20.15 ч.
Със 150 000 фенове във Фейсбук, „Българ“ едва ли е просто опит на едно момче от Несебър да прави анимация професионално. От нашите серийни продукции само „Под прикритие“ го изпреварва с някакви си 30 000 души и това е знак за повишено внимание. Но докато късите епизоди печелят публиката в интернет, създателят им Неделчо Богданов мечтае за голям екран и поне 80 минути време на разположение.
Накрая прави цял филм със същите герои и нова смешна история с елементи на пародия, изпълнена с обичайните за сериала поп културни препратки. Куриозните момчета Българ, Унуфри, Пешо Слепия, Аспарух и Супер Спиро сега стъпват с единия крак в хорър жанра, но уикендът им в злокобна хижа, където и дъските скърцат от страх, се развива в неочаквани посоки (включително към Космоса за бърза среща с изпадналата от Гравитация Сандра Бълок). Ако някой ни беше казал, че скоро ще гледаме български филм, и то анимационен, който често успява да направи хоумрън в остроумието като американските си колеги, нямаше да се хванем…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: