С концерт на ученици от Випуск 2015 НУИ „Панайот Пипков“ отбеляза рождения си ден

21.11.2014 11:45

21.11.nui1

С концерт на ученици от Випуск 2015 Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен отбеляза 54-годишнината от своето създаване. На таланта и майсторството на носителите на отличия от престижни конкурси се насладиха многобройни гости в зала „Божко Шойков“, а сред официалните лица бяха областният управител арх. Бойко Балтаков и кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков.

21.11.nui2
Всяка една от изминалите години е стълба, по която се изкачват талантливите ученици, призвани чрез музикалното, танцово и изобразително изкуства да завоюват награди на национални и международни конкурси, обърна се в приветствието си към гостите на празника арх. Бойко Балтаков. Той пожела на учениците и техните преподаватели здраве, да бъдат все така устремени напред и да имат още много поводи за гордост. „Безспорен факт е, че НУИ „Панайот Пипков“ е едно от най-желаните в нашата област и затова днес, на този ден, вие имате основание да се гордеете с постигнатото. Убеден съм, че и занапред ще продължите да работите за развитието на младите хора, учейки ги да бъдат мислещи личности, да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото“, каза още в словото си областният управител.

21.11.nui3
Възпитаниците на НУИ и педагогическият екип бяха поздравени за празника и от кмета проф. Димитър Стойков, който посочи, че за период от повече от половин век училището се е превърнало в истински храм на духовността. Тук се съхраняват българските традиции и същевременно се коват кадри, които прославят Плевен и България по световните сцени, изтъкна той. Проф. Стойков припомни, че талантът е едва 10%, а останалите 90% са труд, безсънни нощи и лишения в името на голямата кауза, наречена Изкуство. На която вярвам, че всички вие – и преподаватели, и ученици, сте се отдали безрезервно, каза градоначалникът.

21.11.nui4

 

21.11.nui5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: