Басейнова дирекция – Плевен бе домакин на работна среща по проект WATER

21.11.2014 8:21

21.11.baseinova1

Тридневна работна среща по проект „Интегрирано управление на водите на река Дунав“ (WATER) се проведе в Басейнова дирекция за управление на водите в Дунавски район с център Плевен (БДУВДР), информират от пресцентъра на институцията. Целта на срещата беше партньорите от двете страни по проекта – България и Румъния, да споделят досегашната си работа, да обсъдят бъдещи дейности, да обменят информация. На срещата беше представен и първият етап на информационна система и геопортал, които се разработват по проекта.
За Басейнова дирекция – Плевен проекти като WATER са ключови в работата ни, защото те са израз на съвместните усилия на България и Румъния за опазването на река Дунав, посочи в своето обръщение към участниците в срещата директорът на БДУВДР – Плевен инж. Петър Димитров. Проект „Интегрирано управление на водите на река Дунав“ (WATER) е финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество „Румъния – България 2007-2013 г.“. Цел на проекта е компетентните институции от България и Румъния да усъвършенстват мониторинга на река Дунав, процедурите си за действие в случай на инцидентни замърсявания и да подобрят взаимодействието си с местните органи.

21.11.baseinova2
Партньорите по проекта са общо 13 от двете страни, с водещ партньор Министерството на околната среда и климатичните промени на Румъния. От българска страна основни партньори са Министерство на околната среда и водите, съвместно с Басейнова дирекция за управление на водите в Дунавски район с център Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: