74 възпитаници на Факултет „Здравни грижи“ при МУ – Плевен получиха дипломите си днес

07.11.2014 14:07

7.11.mu

Днес Факултетът по здравни грижи изпрати с Тържествена промоция випуск 2014. Дипломираха се общо 74 млади бакалаври от направление ”Здравни грижи” – 46 медицински сестри и 28 акушерки. Това е шестият завършващ випуск на студенти във факултет „Здравни грижи” към Медицински университет – Плевен. Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка” е Много добър 4.94, а на специалност „Медицинска сестра” – Много добър 4.77. От 46 дипломанти медицински сестри Соня Василева Герганска е с най-висок успех – Отличен 5,93. Тя е и отличник на випуска. От завършилите 28 акушерки Галя Веселинова Георгиева и Габриела Асенова Цветкова са с еднакъв най-висок успех – Отличен 5,91.
Абсолвентите с най-висок успех получиха вимпел на МУ – Плевен с надпис „Отличник”, комплект медицинска литература от Издателски център на МУ, апарати за измерване на кръвното налягане, рекламни чанти и други материали на МУ- Плевен.
Близо 98% от дипломантите – акушерки и медицинските сестри от випуска, вече са намерили успешна реализация в здравната система на страната. Някои от тях са част от екипите от здравните специалисти на едни от най-тежките клиники на УМБАЛ- Плевен – Онкологичен център, Първа хирургична клиника, Клиника по ендокринология и др. Други работят и в ДКЦ, в медицински центрове, детски ясли и частни болници в Плевен и в родните си места. Част от завършващите продължават обучението си в магистърски програми както в нашия, така и в други университети.
Снимка: МУ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: