Петко Петков спечели наградата „Свети Пимен Зограф“ на СБХ – Плевен (галерия)

06.11.2014 18:40

6.11.pimen1

Художникът Петко Петков стана тазгодишният носител на приза на името на закрилника на българските художници – Свети Пимен Зограф, който се връчва от Представителството на СБХ – Плевен и Община Плевен. Отличието той получи тази вечер в Артцентър Плевен от кмета проф. Димитър Стойков при откриването на традиционната есенна изложба „Послания“. В експозицията са подредени творбите на 55 плевенски художници. Общата есенна изложба се прави за шести пореден път, като целта е да се покажат постиженията на творците през годината.

6.11.pimen2
Кметът проф. Димитър Стойков отправи своето приветствие към плевенските творци, посочвайки, че Свети Пимен Зограф е не само патрон на българските художници, но и символ за подражание, за самоотверженост и себеотдаване. Той изрази благодарност към хората на изкуството, че дори и в трудните времена, в които живеем, продължават да ни радват със своите творби.

6.11.pimen3
Проф. Стойков не скри, че е разглеждайки изложбата, е останал приятно изненадан от позитивизма и внушенията на представените платна и скулптури. Защото само този позитивизъм може да ни помогне да понесем по-леко несгодите, подчерта той.

6.11.pimen4

 

6.11.pimen5

 

6.11.pimen6

 

6.11.pimen7

 

6.11.pimen8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: