Августина Серафимова с наградата „Кристална лира“

02.11.2014 14:42

2.11.avgustina

Преподавателят в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен Августина Серафимова спечели отличието „Кристална лира“ в категория „Музикална критика“, научи „Плевен за Плевен“. За осемнадесета поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Classic FM радио присъдиха наградите за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство. Церемонията се състоя снощи в залата на Музикалния театър в София.
Августина Серафимова бе номинирана за участие на Академичния форум в НМА „Проф. Панчо Владигеров” и за публикации в регионални печатни и електронни издания и в сп. „Музикални хоризонти”, отразяващи музикалния живот в Плевен. Тя спечели отличието в конкуренцията на Поля Паунова-Тошева и Ангелина Петрова. Ще припомним, че нейният съпруг Симеон Серафимов също е носител на „Кристална лира“ през 2012 г. в категория „Педагози“.
Наградите „Кристална лира” са част от Културния календар на Столична община и се провеждат с любезното съдействие на Министерството на културата. Те са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: