Сгащиха телефонни измамници от Левски, използвали паниката от ебола в схемите си

31.10.2014 14:32

31.10.mvr

Полицейска операция е проведена вчера от служители сектор ”Противодействие на престъпления против собствеността” при ГД „Криминална полиция”, съвместно с колегите им от областните дирекции на МВР в Пловдив и Плевен. Това информират от пресцентъра на МВР. В хода на действията в Левски са арестувани В.Д. (35 г.) и 18-годишният му син П.П., непосредствено след извършени няколко неуспешни опита за телефонни измами и един успешен – от жител на столицата били отнети 540 лева и златна монета. При последвалите действия по разследването са намерени и иззети SIM-карти, мобилни телефони, картодържачи и други предмети, съотносими към противозаконните действия.
В същото време в София, със съдействието на столичната полиция, е задържан А.С. (57 г.), чийто куриерски услуги ползвали бащата и синът. При процесуално-следствените действия, от мъжа и ползваните от него автомобил и жилище са иззети мобилни телефони и SIM-карти. Намерени са също златната монета и паричната сума, придобити вследствие на извършената телефонна измама.
В рамките на оперативно-издирвателните действия е установено, че тримата са съпричастни към извършването на измами и опити за измами в Пловдивска област и София, по които текат разследвания. Използвана била познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Под предлог, че болен, включително и от ебола, близък на жертвата на измамата се нуждае спешно от пари за лечение, те искали различни парични суми и/или златни накити.
Тримата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: