Преди Деня на народните будители в Левски бяха учредени три клуба „Млад възрожденец”. Кметът на Общината подписа „Етичен кодекс за поведение и народна работа”

31.10.2014 13:07

Преди Деня на народните будители кметът на Община Левски Любка Александрова откри срещата с председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски”Васил Василев за учредяването на три клуба „Млад възрожденец”в общината.

le1
„Радвам се ,че слагаме началото в навечерието на такъв хубав празник, какъвто е Денят на народните будители. Радвам се ,че в навечерието на този празник аз ще подпиша ” Етичен кодекс за поведение и народна работа” и ще присъединим по този начин община Левски към този почин – да сложим народните ни работи, на народна, на истинска, на справедлива основа, което ни завеща и Апостола”,каза г-жа Александрова при откриването на срещата .
По-късно тя прочете и подписа моралния кодекс, съставен с безсмъртните завети на Апостола, в присъствието на всички и заяви ,че го прави с ясното съзнание, че „задължително трябва да се спазва от всеки един от нас, като хора, които се занимаваме с народни работи и от нашите дела зависят съдбите на хората около нас”.
Председателят на общобългарски комитет „В.Левски” Васил Василев има намерение да предложи и на новоизбраните народни представители да подпишат ” Етичен кодекс за поведение и народна работа“. Опитът му с предишните е бил неуспешен, стана известно на срещата.

le1 le2 le3 le4
Ученици и млади хора от Левски, с. Обнова и с. Градище основаха днес клубовете „Млад възрожденец”. В срещата участваха членовете на общински комитет „Васил Левски” гр.Левски и председателят на общински комитет „Васил Левски” гр. Плевен, г-н Копчев. Всички заедно рецитираха стихотворението „Левски” на Вазов и облякоха тениски с лика на Апостола.
Идеята е, във всички училища младите хора да имат възможност да научат повече за българските възрожденци и да участват активно в обществения живот на страната, каза г-н Василев. Да излязат на преден план и да надделеят най-добрите идеи за доброто на страната ни.
Почетен патрон на инициативата е Вицепрезидентът Маргарита Попова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: