Подписаха рамкови споразумения за саниране на жилищни сгради в Плевен и още шест града

31.10.2014 16:05

31.10.sanirane

Заместник-министърът на регионалното развитие Ангел Петров подписа рамкови споразумения за извършване на строително-монтажни дейности по програмата за Енергийно обновяване на българските домове за град София и Северозападен район, информират от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие. Рамковите споразумения се сключват след проведена обществена поръчка за обособени позиции 1 и 7 от проекта. Те включват изпълнение на строително-монтажни работи за обновяване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на град София и Северозападен регион, включващ градовете Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен и Лом.
Следващата стъпка е фирмите, спечелили обществените поръчки, да бъдат поканени да представят своите оферти за всяка одобрена сграда, в резултат на което ще се сключват индивидуални договори за всяка една от тях.
В Северозападен регион фирмите, с които се сключи споразумение са „КСВ& Инфракорект 2014“ и „Бодрост 96“ ЕООД. Прогнозният брой сгради, които следва да бъдат обновени, според обявлението за възлагане на обществената поръчка, е 8 броя, като инвестицията се изчислява на близо 2,2 млн. лв. лева без ДДС. Проектант и авторски надзор е Консорциум „ППМ-Ивалс“.
Началният срок на строителните дейности се обуславя от изработването на инвестиционен проект за всяка сграда, издаването на разрешение за строеж и сключване на индивидуален договор въз основа на Рамковото споразумение за извършване на строително-монтажни дейности по програмата. Крайният срок за изпълнение на строително-монтажните работи е 31.10.2015 г., като в този срок следва сградите да бъдат въведени в експлоатация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: