ЧЕЗ отговаря днес в Плевен на въпроси на граждани и фирми

30.10.2014 14:57

По време на проведената днес 30 октомври, в сградата на ЧЕЗ в Плевен на ул. „Дойран“ № 73 приемна за битови и бизнес клиенти на ЧЕЗ от Община Плевен, бяха приети и разгледани въпроси и казуси, поставени от посетители на приемната, свързани с възможности за присъединявания към електроразпределителната мрежа, условията за изкупуване на енергийни съоръжения, собственост на юридически лица, правилата за промяна на мощността на използваната електроенергия, изпълнения на договори за присъединяване към електроразпределителната мрежа, редът за промяна на собственик на партида.

???????????????????????????????
На разположение на гражданите бяха регионалните ръководители от четирите основни направления в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – „Експлоатация и поддържане“, „Развитие на мрежата“, „Реализация на инвестициите“ и „Мерене и управление на данните“ и представител на „ЧЕЗ Електро България“ АД. Въз основа на резултатите от приемната ще бъдат набелязани конкретни мерки, с които ще се подобри работата на ЧЕЗ в полза на клиентите.
Ролята ни на доставчик на жизненоважни услуги изисква постоянен диалог с потребителите с цел разрешаване на евентуални затруднения и подобряване на предлаганите възможности. Приемната в Плевен е част от стартиралата на 20 октомври 2014 г. инициатива на ЧЕЗ за организиране на приемни в 14 населени места от Западна България – Благоевград, Ботевград, Бяла Слатина, Видин, Враца, Дупница, Кюстендил Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Разлог, Сандански и Тетевен.
ЧЕЗ непрекъснато оптимизира своята организационна структура с цел да облекчи бюрократичните процедури и да подобри обслужването. Например, през септември миналата година дружеството въведе нови, вътрешни правила и одобри нов ред за подписи на документи, което позволява да се съкрати времето за присъединяване на обекти към мрежата. Като водеща международна компания със сериозен опит в работата с клиенти, ЧЕЗ успя значително да подобри качеството на обслужването от идването си на българския пазар в края на 2004 г. досега: броят на местата за плащане бе увеличен от 319 до над 3800, бяха открити 31 центъра за обслужване на клиенти в Западна България; въведено бе обслужване на едно гише; ЧЕЗ предложи 12 начина за заплащане на сметки и регулярните опашки пред касите на електроразпределителните дружества останаха в историята; създаден бе единен денонощен телефонен център 0700 10 010, в който само през 2013 г. бяха приети над 1 041 669 обаждания. Средното време за отговор от оператор е 20 секунди. Компанията разработи близо 100 вида услуги за своите клиенти. Сред тях са електронната фактура, SMS известяване за предстоящо прекъсване на захранването и SMS проверка на сметка. От 2013 г. ЧЕЗ предлага персонален достъп до онлайн архив на електронните фактури. През 2013 г. ЧЕЗ създаде и две нови за България институции. Енергийният омбудсман преразглежда решения, взети по клиентски въпроси от компаниите на ЧЕЗ в България, а Потребителският съвет съвместно с експерти и потребителски организации дава препоръки за подобрения в обслужването. С цел да бъде в услуга на своите клиенти през последните две години ЧЕЗ предприе серия от мерки, обединени в пакета „Грижа за вас“. В края на 2013 г. ЧЕЗ Електро България въведе нов продукт – „Персонален съветник”, който предлага индивидуални планове за разсрочено плащане. Периодът за плащане и размерът на вноските се договарят съобразно индивидуалните възможности на потребителя. В унисон със съвременните комуникации и начин на живот, в началото на 2014 г. ЧЕЗ бе първата електроразпределителна компания, която пусна мобилна версия на корпоративния си сайт www.cez.bg. Тя съдържа уникална функционалност, която възможност на клиентите в реално време да се информират за прекъсванията на електрозахранването и очакваното време за възстановяването му.
Първолета Митева
Експерт „Връзки с обществеността/Вътрешно-фирмени комуникации“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: