13 проекта за наемане на 460 безработни за догодина

28.10.2014 12:37

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие проведе днес заседание за разглеждане и одобряване на внесените в областна администрация Плевен регионални програми за заетост на социалните партньори от Плевенска област. Всяка година в Националния план за действие по заетостта се разработват различни мерки и програми за заетост, един от елементите на които са и Регионалните програми за заетост, насочени към решаване на местните проблеми на пазара на труда. Тази година за регионални програми са предвидени 10 000 000 лева за цялата страна.

plan
Допустими са дейности, вкл. стажуване и чиракуване в частния сектор, областни и общински проекти, включващи дейности, съобразени с областната стратегия за развитие и общинските планове.
Целевите групи към, които е насочена програмата са: безработни до 29 години; безработни над 50-годишна възраст; продължително безработни лица; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование, от ромски произход; хора с увреждания и обезкуражени лица.
В заседанието участваха представители на всички общини, ДФ „Земеделие”, РД „Социално подпомагане”, директорите на 5-те бюра по труда, представител на РИО-Плевен, Представител на работодателите АИКП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: