Утре код жълто за силен вятър в Плевенско!

24.10.2014 19:11

През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни. Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Южна България, а слаби или почти без валежи ще е по поречието на река Дунав. Ще бъде ветровито. С умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен североизточен вятър ще нахлува студен въздух. В по-голямата част от страната сутрешните температури ще бъдат между 2° и 7°, в югоизточните райони и по крайбрежието на морето – до 10-12°, а през деня ще се понижават.

nimh
В 17 области в страната за утре е обявен оранжев код. За областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен и Смолян той е за вятър и сняг, съобщиха то НИМХ.
В четири области – Враца, Плевен, Русе и Силистра е обявен жълт код за вятър. Ще бъде ветровито със скорост на вятъра до 15-20 м/сек. Жълт код за сняг е обявен в пет области – Област София, София град, Перник, Кюстендил и Благоевград. Дъждът ще преминава в сняг. Ще духа север-североизточен вятър със скорост до 10-15 м/сек.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: