Червен бряг се включи в националната кампания „Да спортуваме заедно”

23.10.2014 8:00

23.10.cherven

Целта на мащабната спортна инициатива бе да се популяризират резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд. Организатор на кампанията на областно ниво е Областният информационен център – Плевен. Със съдействието на общините, в периода 13-20 октомври, бяха проведени спортните прояви и в 11-те общини в областта.
На 20 октомври в Червен бряг се проведе заключителният етап на кампанията. Представители на ОИЦ-Плевен, съвместно с Община Червен бряг, организираха колопохода в града. Той стартира от Центъра за настаняване от семеен тип в жк „Победа” и завърши пред сградата на Общината.
Младите велосипедисти, откликнали на поканата на Общината, имаха възможността да научат повече за еврофондовете и тяхното отражение върху живота на местните общности. Те бяха информирани и за част от обектите, които ще видят по предварително начертания маршрут на велообиколката, включваща учебни и социални сгради, изградени и санирани със средства по европейски проекти. На финала двама от тях получиха за награда велосипеди. Християн Киров от ПГМЕТ „Девети май” и Светослав Сашов от СОУ „Д-р Петър Берон” бяха щастливците, избрани чрез жребий сред всички участници, които си тръгнаха с нови велосипеди.
От ОИЦ-Плевен информират, че в кампанията са се включили повече от 300 колоездачи, като най-младият от тях е бил 4-годишен, а най-възрастният – 80-годишен ветеран велосипедист. Всички те пропътували определените маршрути, бележещи постиженията на съответните общини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: