Основоположниците на Плевенската библиотечна школа представиха в „Съгласие“

23.10.2014 17:48

23.10.saglasie1

Фотодокументална изложба, посветена на основоположниците на уникалната за културата на нашата страна Плевенска библиотечна школа – Петър Ненков, Иван Данов и Ячо Хлебаров, бе открита днес във фоайето на читалище „Съгласие“. Сред официалните гости бяха зам.-кметът Стефан Петков, който отправи приветствие към домакините от името на градоначалника проф. Димитър Стойков, д-р Момчил Георгиев – съветник на министъра на културата и генерален секретар на Асоциацията на работодателите в областта на културата, проф. Стоян Денчев – ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, проф. Мария Младенова и доц. д-р Цветанка Панчева.

23.10.saglasie2
След откриването на изложбата, бяха представени и три биобиблиографии на Петър Ненков, Иван Данов и Ячо Хлебаров. Автор на две от тях е проф. Мария Младенова, а третата е в съавторство с Людмила Иванова.
Проявата бе част от проекта „145 години НЧ „Съгласие 1869″ – Плевен“, финансиран от Община Плевен след успешно представяне на проектната сесия. Надяваме се, че с реализирането на проекта екипът на читалището прави една успешна 145-а стъпка в развитието на „Съгласие“, отбеляза секретарят на културния институт Маргарита Лазарова.

23.10.saglasie3

 

23.10.saglasie4

 

23.10.saglasie5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: