Аня Пенчева и Георги Мамалев гостуват в Плевен със спектакъла „Аз плащам“

22.10.2014 9:34

22.10.dkt

Трупата на Народен театър „Иван Вазов“ ще гостува в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен в петък, 24 октомври, от 19 ч. със спектакъла „Аз плащам“ от Ив Жамиак. Постановката е на Владлен Александров, а автор на сценографията и костюмите е Елена Иванова. В ролите плевенската публика ще види Аня Пенчева, Йорданка Кузманова, Георги Мамалев, София Бобчева, Христо Терзиев и Михаил Петров.
Драматург и актьор, автор на множество сценарии за киното и телевизията, Ив Жамиак е роден на 30 януари 1918 г. в Париж. След смъртта му през 1987 г. особена известност придобива пиесата му „Господин Амилкар”, играна за първи път на 25 септември 1974 г. в „Театр де Буф паризиен”. Под заглавието ”Всичко е платено” пиесата вече двайсет години не слиза от сцените в Европа и преди всичко в Русия, където се радва на множество постановки и шумен успех.
В неопределената жанрово от автора комедия или трагикомедия самотният г-н Амилкар решава да си купи чувства и семейно щастие, като за целта наема професионална актриса за съпруга, улична проститутка за дъщеря и безпаричен парижки художник за приятел… Условието е едно – никакви искрени чувства, театър в театъра…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: