Търсят 30 съдебни заседатели за Районен съд – Червен бряг

20.10.2014 13:38

20.10.cherven

Общински съвет – Червен бряг обяви подбор на 30 кандидати за съдебни заседатели, участващи в разглеждането на дела в Районен съд – Червен бряг. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, между 21 и 65 години към момента на определянето им за съдебни заседатели, да се ползват с добро име и да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията им.
Документи се подават в срок от 21 октомври до 17 ч. на 7 ноември. Необходими са: заявление (по образец); декларация – съгласие за кандидат за съдебен заседател (по образец); кратка биографична справка (по образец); декларация за българско гражданство и възраст (по образец); копие от удостоверение за раждане (съгласно чл.67 от Закона за съдебната власт “Съдебен заседател е дееспособен български гражданин, който е навършил 21 години, но не е навършил 65 години към момента на определянето му за съдебен заседател”); нотариално заверено копие от диплома, удостоверяваща педагогическата квалификация (само за кандидатите, които имат такава); (Съгл. чл.68 ал.1 Закона за съдебната власт – най-малко 10 на сто от лицата предложени за съдебни заседатели са с педагогическа квалификация); свидетелство за съдимост, че не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията (изрично да бъде вписано, че е необходимо за съдебен заседател); (Съгл. чл.67 от Закона за съдебната власт – съдебен заседател “не е осъждан за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията”); декларация – съгласие за обработване на лични данни (по образец). Кандидатите, които вече са били съдебни заседатели, прилагат към документите и мнение на председателя на съответния съд за работата им.
Документите се приемат в деловодството на Общински съвет – Червен бряг, стая 606, ет.6. Документи по образец могат да бъдат изтеглени ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: