„Спартак“ с нови три точки след икономична победа над „Партизан“

20.10.2014 7:57

20.10.spartak

Спартак постигна пестелива победа с 2:0 при гостуването си на Партизан (Червен бряг) в мач от 10-тия кръг на Северозападна „В“ група, пише spartak-pleven.bg. Плевенчани не излязоха крайно мобилизирани и това си пролича от липсата на познатата точност в атаката им. Все пак трите точки бяха спечелени без напрежение.
Спартак започна по-силно мача и можеше да открие още в 17-ата минута. След изпълнение на тъч Васил Шопов навлезе в наказателното поле и подаде към Стефан Христов, но ударът на голмайстора на Спартак беше избит с крак от вратаря на Партизан. В 20-ата, обаче, стражът на домакините извади топката от мрежата си. Любомир Тодоров центрира отдясно към Любомир Иванов, а капитанът на Спартак пое и от малък ъгъл вкара успокоителния първи гол. До края на полувремето и двата отбора се стараеха да атакуват. Буквално в последните секунди на частта домакините можеха да изравнят но параболичен удар на техен футболист срещна напречната греда.
Второто полувреме започна с нерви по трибуните заради странен жълт картон за Кристиян Григоров, дошъл в ситуация, в която дори беше съмнително дали имаше фал. В 63-ата минута Спартак можеше да удвои отново чрез Любомир Иванов. Опитният полузащитник стреля опасно от пряк свободен удар, но тресна гредата. В тези минути атаките на Спартак се развиваха по-динамично от тези през първото полувреме заради появата в игра на Венцислав Миленов, който замени Васил Михайлов. Така в 66-ата минута Спартак получи втора възможност да реши мача – Васил Шопов беше изведе очи в очи с вратаря на домакините, но стреля слабо в тялото му. Пет минути по-късно левият защитник на Партизан реагира бурно на едно съдийско отсъждане и логично получи втори жълт картон. Макар и с 10 души домакините продължиха да атакуват опасно, но тогава Любомир Тодоров в пореден мач показа класата си. Крилото на Спартак вкара за 2:0 по идентичен начин, по който заби първия гол в мрежата на Етър – със средно силен, но добре насочен диагонален удар от десния ъгъл на наказателното поле.
При пози резултат всичко изглеждаше решено, но Спартак все пак не спря да играе и получи право да изпълни дузпа за събаряне на Венци Миленов. Зад топката застана Васил Шопов в опит да се разпише за 7-ми път през този сезон. За съжаление офанзивният футболист на „синьо-белите“ явно нямаше ден и ударът му беше спасен. По този начин мачът завърши при резултат 2:0 за Спартак, но и той беше напълно достатъчен момчетата на Бойко Цветков да продължат да оглавяват убедително класирането.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: