Георги Константинов представи в Плевен новия брой на списание „Пламък“

20.10.2014 8:53

Поредната инициатива на Клуба на дейците на културата в Плевен събра множество писатели, поети и читатели, като поводът бе представянето на третия за тази година брой на списание „Пламък“.

ler1

Авторитетното издание за литература, изкуство и публицистика този път е тематично, изцяло посветено на 200-годишнината от рождението на световния поет и творец Михаил Лермонтов. За премиерата на новия брой в Плевен бе дошъл главният редактор на списанието – поетът и почетен гражданин на Плевен Георги Константинов.

ler2
На близо 200 страници в изданието е представено творчеството на нелепо загиналият твърде млад поет – стихотворения, писма, поеми, като са включени преводи на някой от най-авторитетните преводачи на руска и световна литература, както и на техни по-млади колеги. Цялостния образ на поета и неговото творчество допълват и критични и есеистични материали, посветени на конкретни творби. Сборникът излиза с подкрепата на Руския културно-информационен център в София. В него е включена и нова българска поезия и проза, както и отзиви за новоизлезли книги на български автори.

ler3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: