Найден Зеленогорски: Моделът „Кой?“ трябва да бъде взривен

16.10.2014 14:16

16.10.rb

На провелите се избори за Народно събрание Реформаторският блок повиши двойно резултата си в Плевенска област спрямо евроизборите и е очевидно, че ние сме единствената политическа сила, която бележи възход в процентите си. Това каза на пресконференция в БТА днес депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Той заяви, че най-важното сега е да се спре порочната практика олигархията да си създава партии, да назначава правителства, да печели обществени поръчки и да притежава медии. Този модел, добил популярност като „Кой?“, трябва не просто да бъде демонтиран, а да бъде взривен, за да можем да дадем път на България напред, посочи Зеленогорски.
Депутатът от РБ бе категоричен, че е недопустимо между 20-30% от вота на последните избори да бъде купен и корпоративен, каквито са данните, изнесени от международни неправителствени организации. Ако навсякъде, както в Плевенска област, има по няколко осъдителни присъди, вероятно избор след избор ще се изчистим от този „феномен“, отбеляза още той. Сигурен съм, че ако има нови предсрочни парламентарни избори, ще се представим много по-добре, най-малкото, защото купувачите на гласове са изхарчили парите си, добави с усмивка той.
Колкото до преговорите за нов кабинет, провели се вчера между РБ и ГЕРБ, Зеленогорски заяви, че блокът ще изчака становището на ГЕРБ. „Факт е, че има неща, които тревожат и ГЕРБ и нас. Всички знаят кои са ключовите реформи, на които държим и оттук насетне трябва да се влагат по-малко емоции и повече мъдрост и спокойствие, за да постигнем добър за България резултат“, каза плевенският депутат, изразявайки убеждението си, че Реформаторският блок притежава нужната експертиза и кураж за съставянето на едно добро управление. Найден Зеленогорски не скри, че като трети партньор в управлението на страната лично неговите предпочитания са за Патриотичния фронт, допълвайки че не вижда възможност за сътрудничество с „България без цензура“ и АБВ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: