И Община Левски се включи в инициативата „Да спортуваме заедно“ на ОИЦ-Плевен

16.10.2014 13:40

В община Левски велообиколката стартира днес пред сградата на Община Левски. Участниците бяха предимно ученици от СОУ „К. Попов”, НУ ”Христо Ботев”, заедно директора на училището, ПГ по Транспорт и лека промишленост, ПГ по Селско стопанство”Никола Вапцаров” и граждани на град Левски.Стартът бе даден от организаторите от ОИЦ –Плевен и съорганизаторите от Община Левски в 10.30ч., като за безопасното придвижване по маршрута беше осигурена и полицейска охрана.

lev2
Велообиколката започна от пл.”Свобода” и премина по и покрай обектите ,възстановени с европейски средства по оперативни програми на Община Левски: улиците „Патриарх Евтимий” и „Райко Даскалов”, ЦДГ ”Слънце”, ОДЗ ”Локомотив”, храм „Света Параскева”, Център за социална рехабилитация. Целта е популяризиране на резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд.

lev1
В рамките на инициативата съгласно регламента бяха наградени двама участника във велообиколката в две възрастови групи. Късметът от томболата, нов велосипед, се усмихна на Митко Бисеров – ученик в Х I клас на ПГСС”Никола Вапцаров”. Той радостно сподели,че за първи път печели. Късметлийка при по-големите беше Валентина Дженева – директор на НУ”Хр.Ботев”в Левски.
Участниците във велообиколката, предимно млади хора, приветстваха инициативата и казаха ,че се надяват да има много такива.

lev3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: