Магистрати от Франция и Полша гостуваха на плевенските си колеги

13.10.2014 10:45

13.10.prokuratura1

От 6 до 11 октомври Окръжна прокуратура – Плевен посрещна и беше домакин на г-н Herve Poinot – прокурор от Република Франция и г-н Piotr Styczewski – прокурор от Република Полша, информират от пресцентъра съдебната институция. Посещението беше част от европейската програма за краткосрочни стажове на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕJTN).
По време на престоя им в Плевен чуждестранните гости проведоха серия от интензивни работни срещи в Окръжна прокуратура – Плевен, Районна прокуратура – Плевен, Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевен, Районен съд – Плевен, ТД на ДАНС – Плевен и ОД на МВР – Плевен.

13.10.prokuratura2
Магистратите от Франция и Полша се запознаха в детайли с работата на плевенските прокуратури, с българското наказателно правораздаване и разследване. Много ползотворни бяха създадените контакти и приятелски отношения с плевенските прокурори, следователи, полицаи, разследващи органи и служители от сектора за сигурност. Беше обменен ценен опит, който ще спомогне за по-добрата работа и по-добрите международни контакти на плевенските прокуратури.
На 9 октомври чужденците, заедно с Иво Радев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен и Владимир Николов – административен ръководител на Районна прокуратура – Плевен, посетиха Велико Търново, където имаха работна среща с административния ръководител на Апелативна прокуратура – Велико Търново, Огнян Басарболиев. Гостите имаха и възможността да се запознаят с богатите исторически и културни традиции и забележителности на Плевен и Велико Търново.

13.10.prokuratura3
След приключване на визитата им Herve Poinot и Piotr Styczewski изказаха своето задоволство и удовлетворение от престоя си в Плевен, като изразиха своите специални благодарности на административните ръководители на Окръжна прокуратура – Плевен и Районна прокуратура – Плевен, Иво Радев и Владимир Николов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: