АБВ с над 2500 гласа повече в Плевенско в сравнение с евроизборите

13.10.2014 14:03

13.10.antov

Анализът за представянето на АБВ на изборите в областта сочи, че разполагаме с ресурс най-вече в Плевен, сподели на пресконференция областният лидер на партията, Цветан Антов. Спрямо изборите за европарламент АБВ отчита най-голям ръст – 82%, в квартал „Сторгозия“ и „Дружба“ – със 73%, а в централната градска част покачването е с между 40 и 60%. Според анализа, на територията на община Плевен партията на Георги Първанов отбелязва троен ръст – от 201 гласа на евроизборите до 616 на парламентарния вот или общо 3 813 гласа.
Двойно или тройно АБВ е увеличила гласовете си в Буковлък, Брестовец, Върбица, Горталово, Гривица, Коиловци, Николаево, Опанец, Радишево, Търнене и Дисевица. В сравнение с евровота почти няма промяна в броя на гласовете от Беглеж, Бръшляница, Къртожабене, Къшин, Ласкар и Мечка. На територията на цялата област АБВ е спечелила общо 6 727 гласа, като на евроизборите те са били 4 011. Ръстът е най-висок в Никопол, където увеличението е тройно, както и в Пордим – от 8 на 9.3%, докато спад в процентите от партията отчитат в Белене – от 7.2 на 6.3%. Под 4% АБВ е събрала единствено в Червен бряг и Долна Митрополия.
Лично аз не съм доволен от постигнатия резултат и очаквах да получим повече гласове в областта, но е за отбелязване фактът, че все пак тук имаме трети резултат в национален мащаб след Перник и Враца, заяви баскетболната легенда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: