Кметът на Левски посрещна вицепрезидента Маргарита Попова и гости от Израел

09.10.2014 14:13

9.10.levski1

Кметът на Община Левски Любка Александрова и общинското ръководство посрещнаха по стара българска традиция с хляб и сол вицепрезидента Маргарита Попова и екипа й на 7 октомври. Гостите присъстваха на концерт на един от най-добрите хорове и оркестри в Израел, под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и Н.Пр. Шаул Камиса Раз – посланик на Израел в България, който бе в чест на българските пожарникари и главен комисар Николай Николов за ангажирането им в спасителна операция по време на пожара в израелската планина Кармел през месец декември 2010 г. Събитието е организирано от Израелско-българският институт в сътрудничество с кмета на Петах Тиква – Ицик Браверман по идея на Яков Джераси и Менаше Рагив и се осъществява с подкрепата на посолството на Израел в София, Община Левски и др.

9.10.levski2
Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари от сърце за показаните топли приятелски чувства, честта и вниманието, оказани от вицепрезидента и гостите от Израел. В приветствието си преди концерта отбеляза още: „Посещението и концертът на тези млади хора за нас са един изключителен житейски урок, защото тези деца си спомнят и пеят и благодарят от името на израелския народ за нещо станало преди четири години. Това е урок за незабравеното сторено добро. Този народ не забравя кой и кога му е сторил добро и не престава да благодари. За нас аз смятам, че това е невероятен житейски урок, защото ние българите се нуждаем от много такива дълбоки душевни уроци, които да чувстваме със сърцето и никога да не забравяме“.

9.10.levski4
Изключително вълнуваща беше срещата на две култури – израелската и българската, на сцената на читалището, където с езика на изкуството, таланта и сърцето беше представен концертът на Младежки симфоничен оркестър и хор от Израел. Вицепрезидентът Маргарита Попова поздрави домакини и гости, благодари за гостоприемството и човечността, за прекрасната организация и обяви, че от град Левски тръгва турнето на Младежкия симфоничен оркестър и хор от Израел.

9.10.levski5
Заместник-председателят на Израелско-българския институт и директор на фондация „България интернешънъл“ Яков Джераси, кметът на израелския град Петах Тиква – Ицик Браверман, гости и домакини благодариха и приветстваха културното събитие. Бяха отправени и много специални поздрави. Левчанката Светлана Петрова изпя емблематична песен на Ищар „Евкалиптова гора”. Концертът започна с рапсодия „Вардар”. Звучаха израелски, български, балкански, руски и песни на народите.

9.10.levski6
Кметът на Общината Любка Александрова получи специални подаръци от гостите, а те получиха подаръци от Общината. Най-впечатляващ подарък беше изпълнението на песента „Хубава си, моя горо” на израелския хор с диригент Шуламид Мадар Леви и оркестър с диригент Михаел Делман, който изправи на крака всички в залата и всички заедно запяха. С бурните си аплодисменти благодарната публиката пожела концертът да не свършва.

9.10.levski7

 

9.10.levski8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: